Dekbed ganzendons 2017-11-15T11:06:05+00:00

Dekbed ganzendons

Wat slaapt het lekkerst?

Een dekbed ganzendons heeft een hogere isolatiewaarde, een hogere vochtopname en een lager gewicht dan een dekbed van eendendons. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat u beter verwarmd wordt in uw slaap wat belangrijk is voor een goede nachtrust. Als we het hebben over het neusje van de zalm wat betreft dekbedden, is iedereen het erover eens dat we het qua slaapgenot en comfort dan hebben over een dekbed van ganzendons.

Dekbed ganzendons

Ganzendons isoleert beter

De gans is een grote vogel, een stuk groter dan de eend en logischerwijze zijn ook zijn donsveren groter. Afgezien daarvan hebben de veren van een gans een lager soortelijk gewicht dan die van een eend en zijn met een gerust hart superlicht te noemen. Naar schatting is het isolerend vermogen van een dekbed ganzendons 15% hoger dan van een standaard donzen dekbed. De prijzen voor een dekbed van ganzendons liggen iets hoger maar u heeft dan meteen ook een veel betere kwaliteit dekbed voor uw geld.

Onze specialisatie

Dekbedden kunnen ook gevuld worden met katoen, zijde, wol of een synthetisch materiaal maar in deze webshop van Whitecloudz treft u hoofdzakelijk donzen dekbedden aan aangezien dat is waar wij ons in gespecialiseerd hebben. Voor het beste slaapcomfort is een dekbed van ganzendons uw beste vriend zowel in de zomer als in de winter. In de zomer zijn deze dekbedden lekker luchtig en in de winter zeer goed isolerend en warm.

Zalig warm dekbed

Kwaliteitsproduct

Whitecloudz biedt haar klanten alleen kwaliteitsproducten aan. De hoogste kwaliteit dons komt van de gans al is er met een dekbed van eendendons ook niets mis natuurlijk.

Meteen al als u een dekbed van Whitecloudz uit de verpakking haalt en het in een dekbedovertrek stopt, zullen uw vingers merken met wat voor een hoge kwaliteit u hier te maken heeft. De eerste keer dat men slaapt onder een dekbed ganzendons is ook voor de meeste mensen een speciale ervaring doordat ze vederlicht en zalig luchtig zijn.

Gewicht en vulling

Een dekbed ganzendons heeft over het algemeen een donsgehalte tussen de 90 en 100%, smaken verschillen over wat het beste zou zijn. Als u van een wat steviger dekbed houdt, wordt het dons aangevuld met 10% veertjes. De veertjes maken het dekbed niet veel zwaarder maar alleen steviger. Als u van een heerlijk zacht en luchtig dekbed houdt, kunt u de veertjes eruit laten en kiezen voor 100% ganzendons. Uiteraard ligt de prijs van een dekbed van 100% dons iets hoger dan wanneer u kiest voor 90%. Als je van een lekker warm dekbed houdt dat iets zwaarder is, dan is een wollen dekbed waarschijnlijk de beste keuze voor je. Wollen dekbedden hebben ook een hoge isolatiewaarde en zijn tegelijkertijd een tikje zwaarder.

 

Vulling

Uw dekbed ganzendons bijvullen

Als een donzen dekbed op de juiste manier gewassen en gedroogd wordt, is het bijvullen ervan tegenwoordig niet meer nodig. Vroeger was dit wel het geval en haalde men eens in de zoveel jaren het tijk los om daarna alle veertjes te sorteren. De slechte werden eruit gehaald en aangevuld met vers dons. Vervolgens werd het dekbed weer dicht gestikt zodat men er bij wijze van spreken weer een aantal jaren tegenaan kon. Vandaag de dag zouden de kosten van een dergelijke operatie waarschijnlijk boven de kosten van een nieuw dekbed uitgaan aangezien handwerk een stuk duurder geworden is. Ook zijn alle dekbedden tegenwoordig in compartimenten verdeeld, wat het een zeer arbeidsintensieve klus zou maken. Het voordeel van compartimenten is de gelijke verdeling van het dons binnen het dekbed zodat het overal even lekker warm is.

 

Dekbed van ganzendons