Donzen dekbed van White Cloudz 2017-11-15T11:07:13+00:00

Uw dekbed koopt u bij Whitecloudz

Dekbedden van White Cloudz

Een donzen dekbed is het meest comfortabel en om onder te slapen. Het heeft alle eigenschappen die een perfect dekbed heeft. Zo heeft het een laag gewicht, een hoge vochtopname en een hoge isolatiewaarde.

 

Donzen dekbed
Soorten donzen dekbedden

Een donzen dekbed is er in heel veel soorten. Het is natuurlijk de bedoeling dat je voordat je er één aanschaft, goed bedenkt wat voor jou het best geschikt is. Slapen is tenslotte een zeer persoonlijke bezigheid. Wat voor de één perfect is, kan voor de ander niet goed voelen. Het grote verschil in donzen dekbedden zit voornamelijk in de kwaliteit van de dons waarmee de dekbedden gevuld zijn, en dat heeft natuurlijk ook effect op de prijs.

In Europa hebben we sinds 2001 een regelgeving die bedoeld is om de consument op de hoogte te stelen van de samenstelling van het dons dat in donzen dekbedden zit. Dat geldt ook voor donzen kussens. Dit is de normering EN12934.

De etiketten die aan de dekbedden en de kussens zitten, moeten onder meer voorzien zijn van de volgende informatie:

  • Origine
  • Kleur van het dons
  • De verhouding in procenten van dons en veren
  • Omschrijving van de dons-klasse.
    Klasse I: Bevat niets anders dan nieuw dons en er mogen veren in verwerkt zijn.
    Klasse II: Mag tot 15% gerecyclede dons, veren en andere vulmaterialen bevatten.
    Klasse III: Mag maximaal 15% ‘vreemde’ vulling bevatten.

Het onderhoud van het donzen dekbed

Om extra lang plezier te hebben van een dons dekbed, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Wij van hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

Drogen en luchten

Om ervoor te zorgen dat je ’s avonds weer onder een luchtig dekbed slaapt, moet je het elke dag even opschudden en regelmatig even laten luchten.

Als het mooi en droog weer is kan je het dekbed buiten lekker in de frisse lucht hangen. Let wel op dat je het niet ’s morgens vroeg of tot in de avond buiten laat hangen, want dan heb je kans dat het klam wordt. Mijdt ook de felle zon. De zon onttrekt namelijk vocht aan het dons en de veren. Daardoor verliezen ze hun elasticiteit en dat vermindert het slaapgenot aanzienlijk.

’s Winters kan je een dekbed best over de verwarming hangen om hem te laten drogen, maar let dan wel op dat de verwarming niet warmer is dan ongeveer lichaamstemperatuur.

Donzen dekbed in de wasmachine

Over het algemeen kan je donzen dekbedden ook in de wasmachine wassen, als de trommel van de wasmachine groot genoeg is, natuurlijk. Beter is het om het dekbed bij een wasserij te laten wassen waar ze grote trommels hebben. Hierdoor blijft de dons in goed conditie. Check altijd eerst even het waslabel voordat je het gaat wassen. Staat op het waslabel dat je hem niet in de wasmachine mag doen, doe dat dan ook absoluut niet!

Voor ganzendons dekbedden die wel in de wasmachine en ook in de wasdroger mogen geldt: wassen in de wasmachine, dan in de wasdroger drogen met bijvoorbeeld een paar tennisballen, opschudden en klaar!

Hieronder staat de betekenis van de wassymbolen. Mag, of past jouw dekbed niet in de wasmachine, laat het reinigen van het dekbed dan aan de stomerij over. Dan weet je zeker dat je lang plezier van je dekbed hebt.

 

Wasvoorschriften

Tip! Nog een goed advies: ga onder je dekbed liggen en ga er niet op zitten of liggen. Dan breken de veertjes die erin zitten. Dit gaat ten koste van het volume.

Niet kloppen of stofzuigen

Gebruik nooit een stofzuiger of een matteklopper om je dekbed eens even lekker op te frissen. Doordat het tijk van het dekbed vanzelf al een compacte structuur heeft, gaat er geen stof in zitten. Je kunt het wel lichtjes afborstelen. Als je gaat kloppen of stofzuigen heb je kans dat je de poriën van het tijk verwijdt en dat er later veren en dons doorheen komen.

 

Donzen dekbed 2

Heb je verder nog vragen over donzen dekbedden, kom dan eens langs bij Whitecloudz, wij zijn specialist op het gebied van donzen en andere dekbedden en alles wat erbij komt kijken.

Titel