• Gratis bezorging, ook in België!
 • 30 dagen proberen
 • Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Dekbed eendendons

Een dekbed van eendendons

Fris en uitgeslapen wakker worden is mogelijk met een dekbed van eendendons. Dat willen we toch allemaal? Hoe comfortabeler u slaapt, hoe beter u wakker wordt. Gelukkig is White Cloudz erg wakker als het op slapen aankomt. Wij hebben namelijk al 40 jaar ervaring met donzen dekbedden. Waarom dons? Dons heeft een hoge vochtopname, een laag gewicht en een hoge isolatiewaarde. Wij weten als geen ander dat er in de wereld van de donzen dekbedden nog veel variatie mogelijk is. Daarom geven we u graag wat kenmerken van ons dekbedden met eendendons:

 • Deze dekbedden zijn iets goedkoper dan een dekbed van ganzendons, het is namelijk minder schaars.
 • Al ons dons is RDS-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat wij dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan. Ons eendendons komt van slachtafval. Er worden dus geen dieren gehouden, puur om het dons.
 • Er wordt vaak gezegd dat een ganzendons dekbed beter is dan een dekbed van eendendons. Dat is deels waar, maar een goede kwaliteit eendendons heeft altijd de voorkeur boven een mindere kwaliteit ganzendons.

Een dekbed gevuld met het beste eendendons

Sinds jaar en dag produceren we bij White Cloudz al dekbedden van eendendons. We krijgen de materialen van de beste leveranciers. Daarna gaan we zelf aan de slag met onze vul- en naaimachines. Waar het vroeger heel normaal was om het dekbed na verloop van tijd bij te laten vullen, gebeurt dat nu nauwelijks meer. Voor dat bijvullen werd het tijk losgehaald, waarna al het dons uit het dekbed kwam. Dat werd dan uitgezocht. Wat nog goed was, werd gereinigd en aangevuld met vers dons. Wanneer u uw dekbed op de juiste manier onderhoudt, is dit echter niet meer nodig.

Tips en trucs voor het onderhouden van een eendendons dekbed

Overweegt u een dekbed van eendendons aan te schaffen en ziet u op tegen het onderhoud? Geen zorgen! Een dergelijk dekbed is makkelijk in het onderhoud. Hier wat tips en trucs op een rij:

 • Drogen en luchten

Laat het dekbed met regelmaat luchten. Dat kan buiten in de frisse lucht, maar voorkom dat het dekbed klam wordt. Felle zon is ook niet goed, zon onttrekt namelijk vocht aan het dons en de veren. Dan verliezen ze elasticiteit en dat slaapt een stuk minder prettig. Een donzen dekbed over de verwarming hangen, kan ook. Zorg dan wel dat de verwarming niet warmer is dan de lichaamstemperatuur.

 • Wassen of stomen

Een dekbed van eendendons kan in de regel in de wasmachine, als de trommel maar groot genoeg is. De beste optie is om een dekbed even bij een stomerij met grote trommels te laten wassen. Zo blijft eendendons in een goede conditie.

Gaat uw eendendons dekbed in de wasmachine en de droger? Tip: Gooi dan ook wat tennisballen in de droger, schud het dekbed daarna op en u bent klaar voor de nacht.

 • Derrière versus eendendons dekbed

Een advies: ga nooit óp een donzen dekbed zitten of liggen. Dan breken de veertjes die erin zitten en dat gaat ten koste van het volume.

 • Niet kloppen of stofzuigen

Een eendendons dekbed houdt niet van stofzuigers en mattenkloppers. De tijk van een donzen dekbed is fijnmazig, dus er gaat geen stof in zitten. En bij stofzuigen of kloppen, verwijden de poriën van de tijk waardoor er veren en dons doorheen komen. Het eendendons dekbed even lichtjes afborstelen kan wel.

Kwaliteit van eendendons

Hoe licht of zwaar uw dekbed is, het vulgewicht, hangt af van het dons dat gebruikt wordt. Het klinkt tegenstrijdig, maar hoe prijziger het dekbed van eendendons, hoe minder vulling er is. Het dekbed is dan namelijk gevuld met grotere donsvlokken van een betere kwaliteit. Een goedkoper dekbed heeft meer dons van mindere kwaliteit nodig.

Bij White Cloudz besparen we u lijsten met tientallen verschillende dekbedden van eendendons. We hebben zelf het beste dekbed al geselecteerd. Hiermee ervaart u de topkwaliteit van eendendons. Ons dekbed heet Graz en bestaat uit 90% Europees eendendons. Graz is in 7 maten te verkrijgen: 140 x 200 | 140 x 220 | 200 x 200 | 200 x 220 | 240 x 200 | 240 x 220 | 260 x 220. Die 90% slaat op het percentage dons. De overige 10% zijn veertjes. Dankzij de veertjes voelt het eendendons dekbed wat steviger aan, al is het altijd nog vederlicht.

Het verschil tussen eendendons en ganzendons

Eendendons delft kwalitatief vaak het onderspit als het op ganzendons aankomt. Toch is dat geen gegeven, maar erg afhankelijk van de kwaliteit van het ganzendons. Een mooie kwaliteit eendendons biedt meer comfort dan een tegenvallende kwaliteit ganzendons. White Cloudz heeft ook kwalitatief mooie ganzendons dekbedden. Deze dekbedden zijn inderdaad iets prijziger dan ons dekbed van eendendons. Dit omdat ons ganzendons net iets meer isoleert en vocht opneemt. Het dons is wat veerkrachtiger en duurzamer.

Warmteklasse eendendons

Niets is zo persoonlijk als de temperatuur waarin u wilt slapen. Daarom hebben onze dekbedden niet alleen verschillende maten, maar ook diverse warmteklassen. Ons mooie dekbed Graz is verkrijgbaar in bijvoorbeeld zomer/ luchtig, maar ook in:

 • Voor-/ najaar
 • Winter/ warm
 • Winter plus/ extra warm

Bestel uw dekbed voor 14.00 uur

Heeft u interesse in een dekbed gevuld met eendendons? Als u voor 14.00 uur bestelt, hoeft u maar één nachtje te slapen voordat u het in huis heeft. Aangezien wij zelf produceren, zijn afwijkende maten geen probleem. Neemt u dan vooral even contact met ons op via 038-2340235 of [email protected].

Wij geven u graag persoonlijk advies.

Onze passie voor donzen dekbedden ziet u terug in de kwaliteit die wij leveren. Wij willen de beste kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.

Maarten Gaarthuis

White Cloudz

Bijwerken…
 • Geen producten in je winkelmand.