• Gratis bezorging, ook in België!
  • 30 dagen proberen
  • Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Ganzendons dekbed

Het allerlekkerste om onder te slapen is toch wel een donzen dekbed

Lekker slapen

Het allerlekkerste om onder te slapen is toch wel een donzen dekbed. Met een hoge vochtopname een laag gewicht en een hoge isolatiewaarde, heeft een donzen dekbed alles in huis wat je zoekt als het om een heerlijk dekbed gaat. Van alle dekbedden is een ganzendons dekbed wat ons betreft de nummer 1 van comfort en slaapgenot.

Isolerend vermogen

Ganzendons is superlicht, lichter nog dan eendendons. Doordat ganzen grotere vogels zijn dan eenden, zijn de donsveren, die het isolerend vermogen bepalen, natuurlijk ook groter. Het prijskaartje van een ganzendons dekbed is iets hoger dan dat van een eendendons dekbed. Dat heeft te maken met de iets betere kwaliteit van het ganzendons. In vergelijking met eendendons is het isolerende vermogen van donzen dekbedvan ganzenveertjes ongeveer 15% beter.

Warm in de winter en isolerend in de zomer

Voor het vullen van een dekbed wordt ook vaak wol, katoen zijde of synthetisch materiaal gebruikt. Daar is niets mis mee, maar wij van Whitecloudz zijn van mening dat er niets boven het slapen onder een ganzendons dekbed. Lekker warm in de winter en vocht opnemend en goed ventilerend in de zomer. Beter wordt het niet!

Kwaliteit

Het ganzendons is kwalitatief beter dan eendendons. Daarom gaat onze voorkeur hier naar uit. Voor een product van deze kwaliteit kiezen wij altijd een goede tijk voor het vervaardigen van een ganzendons dekbed. U heeft dan dus altijd een kwaliteitsproduct in handen. Dat voel je meteen als je het vasthoudt en in de dekbedhoes stopt. Als je gaat slapen merk je hoe heerlijk vederlicht het ganzendons dekbed is.

Vulling en gewicht

Of het donsgehalte in een dekbed 90 of 100% moet zijn, hangt af van ieders persoonlijke voorkeur. Vaak is het zo dat men het prettiger vindt wanneer er aan het dons een percentage veertjes wordt toegevoegd. Het ganzendonsdekbed voelt met een mix van bijvoorbeeld 90% dons en 10% veertjes wat steviger aan, maar is nog steeds vederlicht. Maar, als je het ganzendons dekbed zo licht mogelijk wilt hebben, kies dan gewoon voor 100% ganzendons. Je betaald dan weliswaar iets meer dan voor de mix met de veertjes, maar dan heb je wel een superlicht dekbed.

Persoonlijke voorkeur

Voor degenen die een iets zwaarder dekbed prefereren, raden wij aan om eens te overwegen om te kiezen voor een wollen dekbed. Dat heeft ook een prima isolatiewaarde, maar is iets zwaarder dan de donzen dekbedden.

Ganzendons dekbed bij laten vullen

Vroeger was het heel normaal om na verloop van tijd je dekbed bij te laten vullen. Dan werd de tijk losgehaald en al het dons werd uit het dekbed gehaald. Vervolgens werd het dons uitgezocht en werd alle dons dat vergaan was er uit gehaald. Het overige dons werd dan gereinigd en weer aangevuld met ‘vers’ dons. Alles ging weer in de tijk, die weer netjes werd dichtgestikt zodat je weer een aantal jaren vooruit kon. Tegenwoordig wordt dit praktisch niet meer gedaan.

Wij geven u graag persoonlijk advies

Onze passie voor donzen dekbedden ziet u terug in de kwaliteit die wij leveren. Wij willen de beste kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.

Maarten Gaarthuis

White Cloudz

038 - 234 0235

Bijwerken…
  • Geen producten in je winkelmand.