• Gratis bezorging, ook in België!
 • 30 dagen proberen
 • Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Dekbed ganzendons

Top kwaliteit ganzendons dekbed voor de beste prijs

Een dekbed van ganzendons

Wie wil slapen als een vorst kan het beste een dekbed van ganzendons kopen. Waarom? Dons heeft een hoge vochtopname, een laag gewicht en een hoge isolatiewaarde. Wij van White Cloudz weten natuurlijk als geen ander dat er in de wereld van de donzen dekbedden veel gevarieerd kan worden. Daarom vertellen we u vast welk soort dekbed op het gebied van comfort en slaapgenot de ultieme nummer 1 is: het ganzendons dekbed. Waarom?

 • Ganzendons is superlicht, lichter nog dan eendendons.
 • De veren van ganzen zijn groter dan die van eenden.
 • De kwaliteit ligt iets hoger.
 • Het isolerend vermogen van een ganzendons dekbed is 15% beter dan bij eendendons.

Een dekbed van ganzendons voor in de winter kopen

Een ganzendons dekbed is warm in de winter en luchtig in de zomer. Maar aangezien niets persoonlijker is dan slaapvoorkeuren, zijn onze dekbedden verkrijgbaar in verschillende warmteklassen. Droomt u van een elektrisch deken, zit u het liefst zo dicht mogelijk bij de verwarming en staat warme chocolade in uw top 3 favoriete drankjes? Dan voelen wij zomaar aan dat een winterdekbed het best aansluit of uw slaapvoorkeuren. White Cloudz heeft voor de warmteliefhebber twee soorten ganzendons winterdekbedden: ‘winter/warm’ of ‘winter plus/extra warm’.

Tip: Heeft u een tweepersoonsbed? Koop dan een ganzendons dekbed van 240 x 220, 260 x 220 of een andere tweepersoons-afmeting. Heeft u het snel koud, maar zou uw bedgenoot wegsmelten onder een ‘winter plus, extra warm’ dekbed? Overweeg dan twee losse eenpersoonsdekbedden.

Een ganzendons zomerdekbed kopen

De tegenpool van de warmtezoekende slaper, is de persoon die al schrikt van een fleecedeken op de bank. Iemand die zelfs in de vrieskou het dekbed nog puffend van zich afslaat. Voor deze persoon hebben wij ook 2 ganzendons dekbedden in ons aanbod, namelijk: ‘voor-/najaar’ en ‘zomer/luchtig’. Ook deze dekbedden kunt u in verschillende afmetingen kopen. Wilt u een ganzendons dekbed van 260 x 220, 240 x 220 of van een andere afmeting? Laat het ons weten!

Een 4-seizoenendekbed

Draait uw gevoelstemperatuur gewoon mee met de seizoenen? Dan doet uw donzen dekbed dat ook! Ons 4-seizoenendekbed is een combinatie van de warmteklasse ‘voor-/najaar’ en ‘zomer/luchtig’. Deze dekbedden kunt u los van elkaar gebruiken, of gecombineerd voor een heerlijk warm en toch nog licht winterdekbed.

Hoe u een dekbed van ganzendons onderhoudt

Vroeger werd een donzen dekbed na verloop van tijd steeds bijgevuld. Het dekbed werd opengemaakt en het dons werd uitgezocht. Alles wat nog goed was, werd gereinigd en aangevuld met vers dons. Tegenwoordig is het bijvullen niet meer nodig, mits u uw dekbed goed onderhoudt. Gelukkig is het onderhouden van een ganzendons dekbed vrij simpel. Lees onze tips en trucs door om ervoor te zorgen dat uw dekbed van hoogwaardige kwaliteit blijft:

 • Laat uw dekbed regelmatig luchten

Het luchten van uw dekbed kan gewoon buiten in de frisse lucht. Probeer wel te voorkomen dat het dekbed klam wordt of wordt blootgesteld aan de felle zon. De zon onttrekt namelijk vocht aan het dons en de veren, waardoor ze elasticiteit verliezen. Een dekbed met minder elasticiteit slaapt een stuk minder prettig. U kunt er ook voor kiezen uw dekbed over de verwarming te hangen. Zorg er dan wel voor dat de verwarming niet warmer is dan uw lichaamstemperatuur.

 • Was uw dekbed in een grote trommel of laat het stomen

Wanneer u uw dekbed uit wilt wassen, kunt u dit in de wasmachine doen. Het is wel belangrijk dat de trommel groot genoeg is! Hetzelfde geldt voor de droger. Wij geven u graag als tip mee om ook wat tennisballen in de trommel te gooien. Vervolgens schudt u het dekbed uit en u bent klaar voor de nacht! Vindt u het toch spannend? Dan kunt uw dekbed het beste laten wassen bij een stomerij met grote trommels. Dan weet u zeker dat het ganzendons in goede conditie blijft.

 • Ga niet op uw dekbed zitten of liggen

Om ervoor te zorgen dat uw dekbed van hoogwaardige kwaliteit blijft, adviseren we u om nooit óp het dekbed te gaan zitten of liggen. Wanneer u dit wel doet, breken de veertjes die erin zitten en dat gaat ten koste van het volume.

 • Afborstelen kan, kloppen of stofzuigen niet

Mattekloppers of stofzuigers kunt u beter niet gebruiken bij een dekbed van ganzendons. Ten eerste gaat er toch geen stof in het dekbed zitten, aangezien het tijk fijnmazig is. Bovendien zorgt een stofzuiger of matteklopper ervoor dat de poriën van de tijk verwijden, waardoor er veren en dons doorheen komen. Als u uw dekbed toch stofvrij wilt maken, kunt u daarom het beste kiezen voor een borstel.

Kies tussen twee soorten ganzendons dekbedden

White Cloudz heeft 2 soorten ganzendons dekbedden in haar assortiment, die dan weer in allerlei warmteklassen en maten, waaronder 240 x 220 en 260 x 220, verkrijgbaar zijn. Wij hebben:

 • Dons dekbed Kaprun: 90% Europees ganzendons
 • Dons dekbed Aspen: 100% Siberisch ganzendons

Of u voor 90% of 100% donsgehalte gaat, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Meestal vindt men het prettiger als er ook een percentage veertjes is. Het ganzendons dekbed met 90% dons en 10% veertjes voelt steviger aan, maar is nog altijd vederlicht. Wilt u liever een nog lichter dekbed? Kies dan voor 100% dons.

Profiteer van een snelle levering

Wilt u een ganzendons dekbed van 240 x 220, 260 x 220 of andere afmetingen kopen? Wanneer u voor 14.00 uur bestelt, wordt uw dekbed dezelfde dag nog verzonden. Bovendien krijgt u dertig dagen bedenktijd van ons. Wilt u meer weten over ons ganzendons? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen u bijvoorbeeld graag over de diervriendelijke manier waarop we aan het ganzendons komen. U bereikt ons door te bellen naar 038-2340235 of een e-mail te sturen naar [email protected].

Wij geven u graag persoonlijk advies.

Onze passie voor donzen dekbedden ziet u terug in de kwaliteit die wij leveren. Wij willen de beste kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.

Maarten Gaarthuis

White Cloudz

Bijwerken…
 • Geen producten in je winkelmand.