• Gratis bezorging, ook in België!
  • 30 dagen proberen
  • Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Matrassen

Topkwaliteit matrassen voor de beste prijs.

Zo vindt u het matras dat bij u past

Niets is zo belangrijk als een goed matras. Het bevordert niet de nachtrust, maar het voorkomt ook vervelende nek-rug klachten. Maar welk matras past het beste bij jou? Het ene matras is het andere matras niet. Daarom helpen wij een handje. Met deze tips vindt u gegarandeerd een matras die bij u past. Dat wordt extra snoozen.

Zoveel, matrassen, zoveel vullingen

Matrassen met veren, schuim, latex of met water. De keuze uit matrassen is ontzettend divers. En daarnaast kunnen matrassen ook nog uit meerdere lagen bestaan. Al deze elementen zijn van invloed op de ventilering, hygiëne, levensduur en op het comfort van uw matras.

Pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen zijn gevuld met metalen springveren. Deze veren zijn per stuk verpakt in een eigen zakje, waardoor iedere veer zich aanpast aan de druk die op het matras wordt uitgeoefend. Het aantal veren in een matras kan verschillen en bepaalt voor een groot deel hoe het matras zich aanpast aan uw lichaam. Vanwege de vele open ruimtes in een matras met veren, is de ventilatie uitstekend. Daarnaast kunnen er comfortzones aangebracht worden door te variëren in dikte van het metaal en het aantal windingen en de hoogte van de veer. Op die manier krijgt uw lichaam daar waar het nodig is, extra ondersteuning.

Schuimmatrassen

Een andere soort vulling van een matras, is schuim. De populairste schuimsoort voor matrassen, is koudschuim, ook wel bekend als HR-schuim. Koudschuim is materiaal dat een goede ventilatie biedt. Daarnaast is bij koudschuimmatrassen, in tegenstelling tot pocketveringmatrassen, nauwelijks kuilvorming mogelijk, omdat het schuim terugveert. Een tweede schuimsoort is traagschuim. Deze schuimsoort biedt een nog betere ondersteuning van het lichaam. Het matras verdeelt namelijk het lichaamsgewicht, waardoor de doorbloeding niet verstoord wordt. Er wordt daarnaast een soort mal van het lichaam in het matras gemaakt, die langzaam terugveert, waardoor er geen sprake is van kuilvorming.

Latexmatrassen

Matrassen waarbij de kern van latex gemaakt is, bieden een goede ondersteuning, omdat latex van nature veerkrachtig en soepel is. Een nadeel van latexmatrassen is dat het niet goed ventileert. Ook geen deze matrassen relatief gezien het minst lang mee.

Welk soort matras past bij u?

De keuze voor een soort matras is heel persoonlijk. Bij het maken van een beslissing kunt u rekening houden met uw verschillende eigenschappen en wensen. Zo zijn uw slaaphouding, gewicht en warmtegevoeligheid van belang.

In welke houding slaapt u?

Bij het kiezen van een matras, is de manier waarop u slaapt belangrijk voor het soort ondersteuning die u nodig heeft. Bent u een rugslaper? Dan is het belangrijk dat u een matras kiest waarbij uw romp enigszins wegzakt, om zo uw onderrug genoeg steun te bieden. Voor zijslapers is het belangrijk dat de wervelkolom zoveel mogelijk horizontaal blijft. Dit kan door comfortzones ter hoogte van de heup en schouder, zodat deze extra ondersteund worden. Wanneer u op uw buik slaapt, wordt uw wervelkolom dermate belast, dat dit nek- en rugklachten kan veroorzaken. Wanneer u een buikslaper bent en niet van slaaphouding kunt veranderen, kunt u het beste een wat harder matras aanschaffen, zodat uw onderrug niet te ver doorzakt.

Een passend matras bij uw gewicht

Wanneer u  wat zwaarder bent,, is het aan te raden een stevig matras te nemen. Niet elk matras is namelijk geschikt voor mensen met een stevig postuur. Wanneer een matras te zacht is, zakt het lichaam namelijk te ver in het matras. Voor lichte mensen is een hard matras weer niet ideaal, omdat het lichaam juist niet ver genoeg in het matras kan zakken.

Hoe warmtegevoelig bent u?

Heeft u ’s nachts altijd dikke truien aan of verwisselt u uw dekbed al snel voor een dunnere? Hoe snel u het warm of koud heeft, is van belang bij de keuze voor een matras. Het ventilatiegehalte van matrassen kan namelijk sterk variëren. Uit onderzoek is verder gebleken dat een mens ’s nachts wel tot een halve liter vocht kan verliezen. Wanneer u hier gevoelig voor bent, is het belangrijk dat u op een matras slaapt met een goede ventilatie, om schimmelvorming te voorkomen en zo de levensduur van het matras te optimaliseren.

Allergievrij slapen

Wanneer u last heeft van een allergie voor huisstofmijt of wol, kan dit effect hebben op uw nachtrust. Sommige matrassen bevatten namelijk wol of trekken gemakkelijk stof aan. Kies daarom een matras waarbij u geen last zult hebben van uw allergieën, om zo rustig door te kunnen slapen.

Kies de maat van een matras

De lengte en breedte van een matras zijn belangrijk voor uw slaapcomfort. Allereerst heeft u de keuze tussen een eenpersoons- of tweepersoons matras. Wanneer u alleen in een tweepersoonsbed ligt, is een tweepersoons matras voor u de beste keus. Slaapt u echter samen in een tweepersoonsbed, maar verschillen uw partner en u van postuur, zijn er lichamelijke klachten of heeft de een het sneller warm dan de ander, kunt u het beste kiezen voor twee losse matrassen. Verder kunt u zelf de lengte- en breedtemaat van een matras kiezen. De standaardlengte van een matras is 200 cm. Wanneer u echter langer dan 1.80 m bent, wordt u aangeraden om een matras van 220 cm aan te schaffen.

Bedbodems en matrassen

Naast de matrassen zelf, is het samenspel met het soort bedbodem van groot belang voor een comfortabele nacht. Wanneer u bijvoorbeeld op zoek bent naar een goed ventilerend matras, is een goed ventilerende bedbodem ook noodzakelijk. Ook draagt een bedbodem bij aan het comfort en de levensduur van het matras.

Een matras kopen bij White Cloudz

Wanneer uw matras aan vervanging toe is, kunt u terecht bij White Cloudz. De producten van White Cloudz zijn uitgebreid getest en zorgen ervoor dat u uitgerust wakker wordt. Weet u niet welk matras u moet kiezen en waar u rekening mee moet houden? Neem gerust contact op. Wij geven u graag advies en helpen u graag bij uw keuze.

Wij geven u graag persoonlijk advies.

Onze passie voor donzen dekbedden ziet u terug in de kwaliteit die wij leveren. Wij willen de beste kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.

Maarten Gaarthuis

White Cloudz

Bijwerken…
  • Geen producten in je winkelmand.