4-season duvet versus winter duvet

4-Seizoenen dekbed versus winterdekbed

Een dekbed is heel persoonlijk

Allereerst is het goed om erbij stil te staan dat ieder mens andere voorkeuren heeft als het gaat om slapen en dus beddengoed. Het maakt niet alleen uit of je liever op je rug dan op je zij slaapt. Maar het is ook van groot belang of je een zogenoemde koude of warme slaper bent. Een koude slaper heeft het snel koud en kan het in bed niet warm genoeg hebben. Een warme slaper heeft het juist altijd warm en heeft behoefte aan een koeler bed. Welk dekbed voor jou het meest geschikt is, hangt af van of je een koude of een warme slaper bent.

4 seizoenen dekbed: donzen dekbed voor alle temperaturen

Een 4 seizoenen dekbed bestaat uit twee delen: een voor- en najaarsdeel en een zomerdeel. Het voor- en najaarsdeel is dikker en warmer dan het zomerdeel, dat koel en licht is. Je kunt de twee delen ook aan elkaar bevestigen. Samen vormen ze een winterdekbed, dat optimale warmte geeft op koude dagen. Met een 4 seizoenen dekbed heb je het dus nooit te warm of te koud. Dit dekbed is dan ook geschikt voor zowel koude als warme slapers.

Winterdekbed: donzen dekbed voor koude dagen

Een winterdekbed is een lekker warm donzen dekbed voor tijdens de koudste nachten van het jaar. Bij White Cloudz kun je kiezen uit twee varianten. De eerste soort, ‘winter/warm’, is een comfortabele warme deken. De tweede soort, ‘winter plus/extra warm’, is extra dik, dus ideaal voor echte koukleumen. Een winterdekbed is dan ook het fijnst voor koude slapers.

Verschillen tussen 4 seizoenen dekbed en winterdekbed

Ben je er nog niet uit of jouw voorkeur uitgaat naar een 4 seizoenen dekbed of een winterdekbed? Hieronder staan de belangrijkste verschillen op een rij:
  • Een winterdekbed heeft één vaste dikte. Met een 4 seizoenen dekbed kun je variëren tussen drie verschillende diktes.
  • Bij een 4 seizoenen dekbed vormen de twee delen samen een winterdekbed. Bij een winterdekbed kun je kiezen uit twee warmteklassen.

Welk soort donzen dekbed past bij mij?

Zoals gezegd, verschilt het van persoon tot persoon welk dekbed het fijnste slaapt. Wil je weten welke het beste bij jou past? Vergelijk dan de onderstaande punten:
  • Je bent een koude slaper. Je vindt het aangenaam om onder een lekker warme deken te liggen. Je heeft het snel koud onder een dunne deken, of het buiten nu koud of wat warmer is. In dat geval is het voor jou niet nodig om gedurende het jaar de dikte van je dekbed aan te passen. Een winterdekbed past dan het beste bij jou.
  • Je bent gevoelig voor temperatuurswisselingen. In de winter heb je het altijd koud, terwijl je in de zomer nog net niet je bed uitdrijft. In het voor- en najaar heb je juist behoefte aan een tussenmaat, omdat het ene net te warm en het andere net te koud aanvoelt. Een 4 seizoenen dekbed past in dit geval het beste bij jou.

4 seizoenen dekbed of winterdekbed? White Cloudz helpt u

Ben je toe aan een nieuw dekbed, maar kom je er maar niet uit welke soort voor jou het fijnst zal slapen? Twijfel je nog steeds tussen een 4 seizoenen dekbed of een winterdekbed? Geen paniek! White Cloudz geeft je graag persoonlijk advies. Zo zorgen we er samen voor dat je elke dag fris en uitgeslapen wakker wordt. Neem gerust contact met ons op via de chatfunctie op de website.
Terug naar blog