• Gratis bezorging, ook in België!
 • 30 dagen proberen
 • Gegarandeerd de beste kwaliteit!

Donzen dekbedden

Top kwaliteit donzen dekbedden voor de beste prijs

Donzen dekbedden voor de beste prijs

Wij leveren de hoogste kwaliteit donzen dekbedden tegen de beste prijs uit eigen productie. 20 – 25% lagere prijzen!
Onze 3 vaste modellen zijn beschikbaar in diverse warmteklassen en vrijwel alle maten. Wij verkopen uitsluitend kwaliteit en dat verdient uw nachtrust ook!

Dekbedden van White Cloudz

Een donzen dekbed is het meest comfortabel om onder te slapen. Het heeft alle eigenschappen die een perfect dekbed heeft. Zo heeft het een laag gewicht, een goede vochtregulatie en een hoge isolatiewaarde.

Soorten donzen dekbedden

Een donzen dekbed is er in heel veel soorten. Het is natuurlijk de bedoeling dat je voordat je er één aanschaft, goed bedenkt wat voor jou het best geschikt is. Slapen is tenslotte een zeer persoonlijke bezigheid. Wat voor de één perfect is, kan voor de ander niet goed voelen. Het grote verschil in donzen dekbedden zit vooral in de kwaliteit van de dons waarmee de dekbedden gevuld zijn, en dat heeft natuurlijk ook effect op de prijs. In Europa hebben we sinds 2001 een regelgeving die bedoeld is om de consument op de hoogte te stellen van de samenstelling van het dons dat in een donzen dekbed zit. Dat geldt ook voor donzen kussens. Dit is de normering EN12934. Meer informatie over kwaliteiten van dons en stoffen vind u hier.

De etiketten die aan de dekbedden en de kussens zitten, moeten onder meer voorzien zijn van de volgende informatie:

 • Origine
 • Kleur van het dons
 • De verhouding in procenten van dons en veren
 • Omschrijving van de dons-klasse.
  • Klasse I: Bevat niets anders dan nieuw dons en er mogen veren in verwerkt zijn.
  • Klasse II: Mag tot 15% gerecyclede dons, veren en andere vulmaterialen bevatten.
  • Klasse III: Mag maximaal 15% ‘vreemde’ vulling bevatten

  Donzen dekbed

  Het onderhoud van het donzen dekbed

  Om extra lang plezier te hebben van een dons dekbed, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Wij van hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

  Drogen en luchten

  Om ervoor te zorgen dat je ’s avonds weer onder een luchtig dekbed slaapt, moet je het elke dag even opschudden en regelmatig even laten luchten.

  Als het mooi en droog weer is kan je het dekbed buiten lekker in de frisse lucht hangen. Let wel op dat je het niet ’s morgens vroeg of tot in de avond buiten laat hangen, want dan heb je kans dat het klam wordt. Mijdt ook de felle zon. De zon onttrekt namelijk vocht aan het dons en de veren. Daardoor verliezen ze hun elasticiteit en dat vermindert het slaapgenot aanzienlijk.

  ’s Winters kan je een dekbed best over de verwarming hangen om hem te laten drogen, maar let dan wel op dat de verwarming niet warmer is dan ongeveer lichaamstemperatuur.

  Donzen dekbed in de wasmachine

  Over het algemeen kan je donzen dekbedden ook in de wasmachine wassen, als de trommel van de wasmachine groot genoeg is, natuurlijk. Beter is het om het dekbed bij een wasserij te laten wassen waar ze grote trommels hebben. Hierdoor blijft de dons in goed conditie. Check altijd eerst even het waslabel voordat je het gaat wassen. Staat op het waslabel dat je hem niet in de wasmachine mag doen, doe dat dan ook absoluut niet!

  Voor een ganzendons dekbed die wel in de wasmachine en ook in de wasdroger mag geldt: wassen in de wasmachine, dan in de wasdroger drogen met bijvoorbeeld een paar tennisballen, opschudden en klaar!

  Hieronder staat de betekenis van de wassymbolen. Mag, of past jouw dekbed niet in de wasmachine, laat het reinigen van het dekbed dan aan de stomerij over. Dan weet je zeker dat je lang plezier van je dekbed hebt.

   

  Wasvoorschriften

  Tip! Nog een goed advies: ga onder je dekbed liggen en ga er niet op zitten of liggen. Dan breken de veertjes die erin zitten. Dit gaat ten koste van het volume.

  Niet kloppen of stofzuigen

  Gebruik nooit een stofzuiger of een matteklopper om je donzen dekbed eens even lekker op te frissen. Doordat de tijk van het donzen dekbed een zeer fijnmazige structuur heeft, gaat er geen stof in zitten. Je kunt het wel lichtjes afborstelen. Als je gaat kloppen of stofzuigen heb je kans dat je de poriën van het tijk verwijdt en dat er later veren en dons doorheen komen.

   

  Donzen dekbed 2

  Heb je verder nog vragen over donzen dekbedden, kom dan eens langs bij White Cloudz, wij zijn specialist op het gebied van donzen en andere dekbedden en alles wat erbij komt kijken.

  De donzen dekbedden specialist

  Ons White Cloudz team heeft al meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van donzen dekbedden. Daarom kennen wij de beste leveranciers en kunnen dus de mooiste kwaliteit dekbedden leveren.

  Welzijn

  Wij werken alleen met diervriendelijk verkregen dons. Het welzijn van de dieren staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken daarom ook alleen met diervriendelijk verkregen dons die RDS-gecertificeerd is. In het verleden zijn er meerdere voorbeelden van misstanden geweest, en dat willen wij willen wij voorkomen.

  Topkwaliteit

  Door onze kennis van de markt kennen wij de beste donsleveranciers uit de markt. Onze leverancier voldoet aan al onze voorwaarden: Vulkrachtige dons (klik hier voor meer informatie), diervriendelijk (RDS-gecertificeerd), betrouwbaarheid en het moet een controleerbare leverancier uit Europa zijn. Met deze ingrediënten vullen wij zelf onze donzen dekbedden waardoor we de mooiste dekbedden kunnen maken die zeer lang mee gaan.

  Prijzen

  Wij kunnen onze dekbedden voor lagere prijzen aanbieden dan de bekende grote merken, omdat wij rechtstreeks aan de consument verkopen en de tussenhandel (winkels) overslaan.

  Eenvoudig

  Er worden heel veel verschillende dekbedden aangeboden op internet waardoor de keuze voor de consument erg moeilijk is. Daarom bieden wij drie types donzen dekbedden aan, allemaal topkwaliteit in hun eigen klasse (combinatie donssoort en tijk). Deze drie types hebben wij in vrijwel alle maten en warmteklassen beschikbaar. Klik op één van onze donzen dekbedden om het dekbed te vinden welke bij jou past. Als u nog meer informatie wil, kunt u ons altijd een e-mail sturen of ons bellen op 038-2340235.

Wij geven u graag persoonlijk advies

Onze passie voor donzen dekbedden ziet u terug in de kwaliteit die wij leveren. Wij willen de beste kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs.

Maarten Gaarthuis

White Cloudz

038 - 234 0235

Bijwerken…
 • Geen producten in je winkelmand.