Winterdekbed 2017-11-15T10:58:02+00:00

Winterdekbed

Een goed winterdekbed, waarom is dat belangrijk?

Ben je op zoek naar een geschikt winterdekbed? Aangezien men een derde van zijn leven in bed doorbrengt en genoeg slaap van zeer groot belang is voor een goede gezondheid. Zonder een goed winterdekbed zou men het niet lekker warm hebben ‘s nachts wat de nachtrust stoort. Een winterdekbed zorgt er in de koude wintermaanden dus voor dat je ongestoord de hele nacht kunt slapen zonder rillingen. Dit heeft als gevolg dat je overdag beter uitgerust en goed te spreken bent.

Winterdekbed

Slaapgebrek zorgt er ook voor dat men zich minder goed kan concentreren, leidt tot chronische vermoeidheid, en je herstelt je slechter van infecties of ziekte. Zorg er dus voor ‘s nachts altijd lekker warm te liggen wat het beste recept is voor een goede nachtrust. Een winterdekbed van kwaliteit is uitermate geschikt om dit doel voor je te bereiken.

Afgezien van je dekbed draagt ook een dekbedovertrek bij aan het slaapcomfort aangezien het niet alleen bescherming biedt maar ervoor zorgt dat er een beter sluiting is tussen je matras en het dekbed. Hierdoor komt er minder makkelijk lucht onderdoor, wat uiteraard de temperatuur onder je winterdekbed verlaagt. Als je een duur winterdekbed hebt gekocht wil je dit natuurlijk goed beschermen en je wilt dat je slaapkamer er leuk uitziet, dus een fatsoenlijke dekbedovertrek is evengoed aan te raden.

Winter

De verschillen tussen een normaal- en zomer- en een winterdekbed

Een goed winterdekbed is een stuk dikker dan een normaal dekbed. Een normaal dekbed biedt tijdens de koude wintermaanden vaak niet genoeg warmte en comfort en zoals eerder besproken kan dit ervoor zorgen dat de koude je ‘s nachts wakker houdt.

Een normaal dekbed is tijdens de rest van het jaar goed te gebruiken en als het echt warm begint te worden is een zomerdekbed nog een tikje frisser. Als je iemand bent die in deze tijden helemaal geen dekbed meer gebruikt of alleen onder een dekbedovertrek ligt, kun je je het geld voor een zomerdekbed besparen.

Winterdekbedden

Dit gaat echter in geen geval op voor een winterdekbed wat bij temperaturen onder nul gewoon echt nodig is. Je bespaart met een dergelijk warm dekbed waarschijnlijk ook nog stookkosten aangezien de verwarming dan uit kan blijven in principe. Een dikker dekbed houdt in meer vulling. De warmte die door je lichaam geproduceerd wordt, blijft dan beter hangen onder je dekbed wat bepalend is voor het lekker warm liggen of het net wat te koud te hebben om goed te kunnen slapen.

De vulling van een winterdekbed

Het ene type vulling is zwaarder dan het andere, en je zult waarschijnlijk een voorkeur hebben voor de druk die op je rust tijdens het slapen. Sommige mensen houden van een zwaarder en anderen van een lichter dekbed. Men heeft over het algemeen vier keuzes: synthetisch (het beste in het geval u een huisstofallergie heeft), wol (het beste voor personen die snel of veel zweten), eendedons en ganzendons (heerlijk warm).

4 seizoenen

4-seizoenen dekbedden

Een zomer- en herfstdekbed op elkaar vormen tezamen een comfortabel winterdekbed. Een dergelijke combinatie verkopen we onder de naam 4-seizoenen dekbed en is ook een uitstekende oplossing om de hele winter lekker te kunnen slapen. Whitecloudz biedt je een ruime keuze voor alle types dekbedden maar vooral een dons dekbed, en een ganzendons dekbed waarin wij ons gespecialiseerd hebben. U treft bij ons dan ook alleen de hoogste kwaliteit aan.